Paras nestemäinen huulipuna – suuri vertailu

Olen kokeillut useampia eri nestemäisiä huulipunia muutamien vuosien ajan ja mukaan on mahtunut niin hittejä kuin hutejakin. Tässä blogipostauksessa jaan omat kokemukset 11 eri nestemäisestä huulipunasta ja laitan eri valmistajien huulipunat paremmuusjärjestykseen. Kerron myös miksi tietyt nestemäiset huulipunat ovat joko hyviä tai huonoja. Tuntuu kuin nestemäiset huulipunat, eli liquid lipstickit, olisivat nousseet yhtäkkiä suureen suosioon ja kaikilla (ainakin) suurimmilla kosmetiikkabrändeillä on nykyään omat versionsa niistä. Olen yrittänyt etsiä mikä brändi julkaisi ensimmäisenä nestemäisen huulipunan ja aloitti tämän suuren trendin, mutta en ole löytänyt kysymykseen vastausta. Nestemäisten huulipunien suosion alussa suuria nimiä olivat Stila, Kat Von D ja Kylie Jennerin lip kitit. Muistan, kun trendi ei ollut vielä rantautunut Suomeen ja tilailin nestemäisiä huulipunia ulkomaisilta sivustoilta, jotta pääsisin testailemaan niitä. Rakastuin niihin välittömästi.

Nestemäisten huulipunien jälkeen olen harvemmin käyttänyt tavallisia huulipunia ja syystäkin. Nestemäiset huulipunat on helppo levittää niissä olevien levittäjien vuoksi ja ei tarvitse huolehtia pysyykö huulipuna paikoillaan vai ei. Monet nestemäiset huulipunat pysyvät huulilla useita tunteja, huolimatta siitä syökö ja juoko päivän aikana. Nestemäisten huulipunien pysyvyyden takia ne saattavat usein tuntua kuivattavilta huulilla, mutta joukossa on sellaisia, jotka eivät tunnu huulilla juuri ollenkaan. Nykyään käytän ainoastaan tummempien huulien tekoon nestemäisiä huulipunia, sillä ei tarvitse huolehtia leviääkö tuote mihinkään. Hyvää nestemäistä huulipunaa ei tarvitse olla levittämässä tai korjailemassa heti uudestaan. Aloitan listan parhaimmasta nestemäisestä huulipunasta.

1. Ofra Cosmetics. Paras nestemäinen huulipuna on brändiltä nimeltä Ofra Cosmetics. Tältä merkiltä minulla on jo yli 5 huulipunaa, enkä ole koskaan joutunut pettymään. Kaikista kokeilemistani nestemäisistä huulipunista tämän merkin huulipunat levittyvät kaikista parhaiten. Tuotetta ei tarvitse levittää toiseen kertaan ja se pysyy huulilla useita tunteja tuntumatta epämukavalta. Ofran nestemäiset huulipunat kuivuvat kokonaan, joten ne pysyvät huulilla pitkään. Pystyn käyttämään Ofra Cosmeticsin nestemäisiä huulipunia jopa talvella, sillä ne eivät ole kuivattavia. Aikoinaan kun Ofra Cosmetics lanseerasi omat nestemäiset huulipunansa, jouduin tilaamaan niitä puolalaiselta sivustolta, sillä merkin tuotteet eivät olleet rantautuneet vielä Suomeen. Tällä hetkellä kyseinen merkki on paremmin saatavilla ja sitä löytyy muun muassa Nellyltä, Bangerheadilta ja Nordicfeelistä. Ofra Cosmeticsin nestemäisiä huulipunia löytyy kymmenissä eri väreissä. Olen käyttänyt myös Ofran tummempia huulipunien sävyjä, eikä pigmentissä ole ollut ongelmaa. En ole käyttänyt Ofran metallisia huulipunia, mutta olen kuullut, että niiden vaaleissa sävyissä ei ole hyvä pigmentti ja ne saattavat jättää rantuja. Ofra on muuttanut huulipunien pakkauksia, joten ne eivät näytä samalta, kuin tässä kuvassa. Suosittelen lämpimästi testaamaan Ofra Cosmeticsin nestemäisiä huulipunia. Hinta 17,90€/6g Bangerheadilla. Ofran huulipunat ovat sekä cruelty-free että vegaaneja.

2. Maybelline. Toisin kuin yllä olevassa kuvassa, toiseksi parhaat nestemäiset huulipunat löytyvät Maybellinelta. Näissä huulipunissa on hyvä pigmentti ja ne pysyvät huulilla todella hyvin. Melkein liiankin hyvin, jolloin niitä on vaikea saada pois meikinpoistoaineella. Toisin kuin Ofra Cosmeticsin nestemäiset huulipunat, jotka kuivuvat kokonaan, jää Maybellinen huulipunat hieman tahmeaksi. Itseäni tämä ei haittaa ja koska ne eivät kuivu kokonaan, ne eivät tunnu kuivettavilta huulilla. Vaikka Ofra voittaa Maybellinen nestemäiset huulipunat niiden sävyvalikoiman, levitettävyyden helppouden (tuotetta tarvitsee vain yhden kerroksen) ja mukavuudentunteen vuoksi, on Maybellinen nestemäiset huulipunat hyvä edullisempi vaihtoehto. Hinta Maybellinen yksittäiselle nestemäiselle huulipunalle on 11,95€/5ml Cocopandalla.

3. Morphe. Morphen nestemäiset huulipunat ovat koostumukseltaan Ofran huulipunien tapaisia, mutta niissä on hieman ”vaahtoisampi/paksumpi” koostumus. Morphen nestemäiset huulipunat ovat hyviä perus nestemäisiä huulipunia. Niiden keskitummat sävyt eivät ole laikukkaita ja levittyvät hyvin, mutta tummemmissa ja vaaleammissa sävyissä on hieman ongelmia. Niissä ei ole kaikista parhain pigmentti ja jotkin jättävät rantuja. Hinta Morphen nestemäiselle huulipunalle on noin 14,20€/4,5ml CultBeauty -sivustolla.

Parhaat nestemäiset huulipunat, paras liquid lipstick

4. Gerard Cosmetics. Tämä brändi oli yksi suosikeistani muutamia vuosia sitten. Gerardin nestemäiset huulipunat levittyvät hyvin, ne pysyvät huulilla pitkään ja niissä on melko laaja sävyvalikoima. Ainoa ongelma on se, että ne tuntuvat parin tunnin käytön jälkeen kuivilta huulilla. Näissä huulipunissa on hyvä pigmentti ja niitä tarvitsee laittaa ainoastaan vain yhden kerroksen. Hinta 16€/1.75ml Beautybay -sivustolla. Tuotteet ovat cruelty-free.

5. Jeffree Star. Jeffree Starin nestemäiset huulipunat ovat monien suosikkeja, mutta en itse pidä siitä miten ne kuivattavat huulia. Jeffree Starin valikoimassa on upeita eri värejä ja todella paljon. Ne levittyvät huulille hyvin, mutta tuntuvat latoin jälkeen pian kuivilta. Jeffree Starin nestemäiset huulipunat nousisivat kärkijoukkoon ja olisivat paras tai toiseksi paras nestemäinen huulipuna, jos ne eivät kuivettaisi huulia yhtä paljon. Hinta Sokoksella 21,90€/5,4g. Jeffree Starin huulipunat ovat cruelty-free ja vegaaneja.

6. BH Cosmetics. BH Cosmeticsin nestemäiset huulipunat levittyvät huulille melko hyvin, mutta ne jättävät hieman rantuja eli tuotetta joutuu parantelemaan laittamalla sitä lisää. Tuote ei kuitenkaan tunnu liian kuivalta huulilla ja se pysyy paikoillaan hyvin. Kun tuotetta jaksaa hieman korjailla huulilla, on se kelpo nestemäinen huulipuna. Huono puoli BH Cosmeticsin nestemäisissä huulipunissa on sen erittäin suppea värivalikoima. Hinta 9,50€/3,4g Beautybay -sivustolla.

Hyviä nestemäisiä huulipunia, parhaat liquid lipstickit

7. NYX Cosmetics. NYXin nestemäisissä huulipunissa on sama ongelma kuin Jeffree Starin huulipunissa, ne tuntuvat aivan liian kuivilta huulilla. NYXin nestemäisten huulipunien kuivettava tunne on kuitenkin paljon pahempi. En pysty käyttämään niitä pelkästään yksistään huulilla, vaan lisään päälle tai alle joko huulikiiltoa tai -rasvaa, jotta huulet eivät kuivuisi korpuiksi. NYXin tummat ja vaaleat sävyt eivät levity parhaiten vaan ne jättävät rantuja huulille. NYXin nestemäisissä huulipunissa on kuitenkin kivoja nuden eri sävyjä. Hinta 12€/4ml Cocopandalla ja huulipunat ovat vegaaneja.

8. Sleek Cosmetics. Neljä nestemäistä huulipunaa, jotka omistan Sleekiltä ovat floppeja. Ne eivät ole tarpeeksi pigmenttisiä, eivätkä levity huulille hyvin, sillä ne jättävät selkeitä rantuja huuliin. Näitä ei saa näyttämään hyviltä huulilla huolimatta siitä, kuinka monta kerrosta niitä levittää. Vaikka nämä nestemäiset huulipunat ovat edullisia, eivät ne ole sen arvoisia. Hinta noin 5,86€/6ml Sleekin omilla sivuilla.

9. Kat Von D. Tässä on toinen merkki, jonka nestemäisistä huulipunista en välitä. Ne ovat paljon kuivempia ja kuivettavampia kuin NYXin nestemäiset huulipunat. Etenkin ylläolevassa kuvassa näkyvä tumma väri oli vaikea levittää ja se jätti rantuja huuliin. Tähän hintaan saa paljon parempia nestemäisiä huulipunia. Kat Von D:n meikkejä on myös vaikea saada Suomeen. Hinta noin 17,90€/6,6ml Kat Von D:n omilla sivuilla. Nämä huulipunat ovat cruelty-free ja vegaaneja.

Nestemäiset huulipunat Jouer ja Coloured Raine

10. Jouer Cosmetics. Tämän merkin nestemäiset huulipunat ovat toinen ehdoton huti, sillä niitä ei saa mitenkään näyttämään hyviltä huulilla. Tuote jää rannuiksi huulille, huolimatta siitä, laittoiko sitä vain yhden kerroksen vai useamman. Jouerin nestemäisillä huulipunilla on hintaa, joten niiden ei pitäisi olla näin vaikeasti levitettävissä ja näyttää niin huonolta huulilla. Hinta Jouerin nestemäisille huunipulille on 17€/6ml Beautybay -sivustolla. Jouerin huulipunat ovat sekä cruelty-free että vegaaneja.

11. Coloured Raine. Tämän merkin nestemäinen huulipuna on surkein koskaan testaamani huulipuna. Tuote levittyy todella huonosti, jättää rantuja ja tuntuu erittäin epämukavalta huulilla. Jo heti Coloured Rainen nestemäisen huulipunan laiton jälkeen, tekee se mieli repiä irti huulilta. Coloured Rainen sävyvalikoima on myös suppea. Tämän merkin nestemäiset huulipunat kannattaa jättää suosiolla välistä. Hinta 14,50€/4g Beautybay -sivustolla. Huulipunat ovat cruelty-free ja vegaaneja.

Jos pigmentti ei tyydytä nestemäisissä huulipunissa, voi niitä yleensä kerrostaa. Olen itse pystynyt laittamaan yllä mainittujen merkkien nestemäisiä huulipunia pari kerrosta huulille. Joskus nestemäisen huulipunan poistaminen voi olla vaikeaa, joten se kannattaa poistaa öljypohjaisella meikinpuhdistajalla tai hieromalla jotain öljyä huuliin, jolloin se lähtee helpommin. Meikinpuhdistajaa kannattaa ensin pitää joitain sekunteja huulilla ja vasta sitten pyyhkäistä, jolloin huulipuna irtoaa paremmin.  Jos nestemäinen huulipuna tuntuu todella kuivalta huulilla, voi sen alle levittää hieman huulirasvaa. Huulirasvan laitto poistaa nestemäisen huulipunan pysyvyyttä huulilla. Toivottavasti tästä nestemäisten huulipunien arvostelusta oli hyötyä ja löytyy itselle paras nestemäinen huulipuna! 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s