Ohje tummaan uuden vuoden silmämeikkiin ja vinkit meikin kestoon

Itselläni tulee uuden vuoden meikistä heti ensimmäiseksi mieleen näyttävä tumma smokey eye. Monesti uuden vuoden meikeissä käytetään hopeaa ja glitteriä.  Uudesta vuodesta inspiroituneena tein oman version vuoden vaihteen meikistä, jossa käytin mustaa luomiväriä ja hieman glitteriä. Tumman smokey eyen teko voi olla haastavaa, mutta siihen löytyy ratkaisut, jotka jaan tässä postauksessa. Tästä kirjoituksesta löytyy myös vinkit ja tuotteet meikin kestävyyteen.

Tumman smokey eyen teossa haasteeksi voi muodostua se, että mustaa luomiväriä levittyy liian ylös, jolloin silmämeikki alkaa helposti näyttämään pesukarhun silmiltä. Toiseksi ongelmaksi voi muodosta se, että mustaa luomiväriä ei saa näyttämään tarpeeksi tummalta luomella. Näihin kumpaankin ongelmaan löytyy ratkaisu. Jotta mustasta luomiväristä saisi tarpeeksi pigmenttisen tulee alle levittää jonkinlainen värillinen pohjustus. Mielellään musta tai valkoinen. Pohjustus voi olla geelimäinen/vahamainen kynä tai luomiväri. Itse käytin tämän tumman silmämeikin pohjustukseen valkoista NYXin Jumbo Eye Pencil -meikkikynää. Kun värillisen pohjustuksen laittaa ennen mustaa luomiväriä, se tekee luomiväristä paljon pigmenttisemmän ja ”oikeamman värisen”. Tätä kikkaa voi myös käyttää muiden värillisten silmämeikkien tekoon.

On tärkeää, että mustaa luomiväriä ei laita koko luomelle vaan noin puoliväliin liikkuvalle luomelle. Jos mustaa luomiväriä levittäisi koko luomelle, levittyisi se rajojen häivytyksen jälkeen liian ylös, jolloin pesukarhu -look olisi taattu. Tumman silmämeikin teossa on myös tärkeää kärsivällisyys, sillä luomiväriä joutuu ”pakkaamaan” luomelle. Ensimmäisen mustan luomivärin laiton jälkeen, jolloin rajoja alkaa häivyttämään, lähtee osa mustasta luomiväristä pois luomelta. Mustaa luomiväriä joutuu siis lisäilemään häivytysten välissä. Kun kärsivällisyyttä riittää aina lisätä mustaa luomiväriä, sekä häivyttää sen rajoja, tulee silmämeikistä todellinen blendattu ihana smokey eye. Jotta mustaa luomiväriä ei levittyisi liian ylös, tulee valita sopiva sivellin mustan luomivärin rajan häivyttämiseen. Sivellin ei saa olla siis liian iso. Itse käytin tämän silmämeikin mustan luomivärin häivyttämiseen BH Cosmeticsin Rose Quartz -setin pienempiä luomivärisiveltimiä. Olen arvioinut BH Cosmeticsin Rose Quartz setin aikaisemmassa postauksessa.

Uuden vuoden näyttävä tumma silmämeikki

Kun on lähdössä juhlimaan tai meikki joutuu olemaan iholla kauemmin aikaa, on tärkeää, että meikki kestää iholla. Jotta meikistä saa kestävän, tulee käyttää omia hyväksi todettuja tuotteita. Kun meikin täytyy kestää kauan iholla pidän huolen, että iho on kuorittu, puhdistettu ja kosteutettu kunnolla. Ihosta huolehtiminen takaa, että meikkivoide levittyy hyvin kasvoille ja se näyttää hyvältä. En itse huomaa mitään eroa meikinpohjustusvoiteen käytöllä, joten tärkeintä meikkivoiteen alla on hyvä päivävoide. Olen kirjoittanut aiheesta oman postauksen, jossa kirjoitin miksi en käytä meikinpohjustusvoiteita. Oma suosikkini päivävoiteista on The Ordinaryn Natural Moisturizing Factors +ha -päivävoide. Tämä päivävoide imeytyy nopeasti kasvoille ja antaa hieman tahmean pinnan, johon meikkivoide tarttuu.

Päivävoiteen jälkeen levitän puhtaalla siveltimellä meikkivoiteen. Jos meikkivoiteelta haluaa kestoa, on Estée Lauderin Double Wear -meikkivoide todella hyvä vaihtoehto. Olen testaillut useampia meikkivoiteita ja mikään muu meikkivoide ei kestä iholla yhtä kauan kuin Estée Lauderin Double Wear ja se on myös todella peittävä.  Jos ihosi on kuitenkin kuiva, en suosittele tätä meikkivoidetta sillä se on hyvin mattainen. Toinen hyvä vaihtoehto kestävälle meikkivoiteelle on merkin Too Faced meikkivoide nimeltä Born This Way. Born This Way -meikkivoide on hieman kevyempi kuin Estée Lauderin Double Wear, mutta se kestää kuitenkin pitkään ja tekee ihosta melkein kuin photoshopatun näköisen. Kun meikin täytyy kestää suosittelen käyttämään meikkivoidetta, joka on melko mattainen. Mattaiset meikkivoiteet pysyvät paremmin iholla, kuin hehkun antavat meikkivoiteet. Oman mieltymyksen mukaan voi valita meikkivoiteen peittävyyden. Itse suosin peittäviä meikkivoiteita, sillä ne saa ihon näyttämään paremmalta ja peittää ihon epätasaisuudet.

Jotta meikkivoide pysyy paikallaan, tulee se kiinnittää puuterilla. Omat suosikkipuuterit kasvoille ovat Rimmelin Stay Matte ja L’Oréalin True Match. Näitä puutereita olen käyttänyt myös myöhemmin iholla, jos se alkaa päivän mittaan kiiltämään. Jos meikistä tulee puuterimaisen näköinen saa puuterimaisuuden helposti pois suihkauttamalla Mario Badescun Aloe Vera -kasvosuihketta kasvoille. Tämä kasvosuihke kuuluu jokapäiväiseen meikkirutiiniini. Suihkautan sitä aina meikkauksen lopussa, sillä tuote poistaa puuterimaisuuden, saa meikin näyttämään enemmän iholta, sekä ”sulattaa” kaikki puuterit yhteen. Jos kiinnostaa lukea kyseisestä tuotteesta lisää, olen kirjoittanut aikaisemmassa postauksessa miksi Mario Badescun kasvosuihke on paras meikille

Mario Badescun kasvosuihke ei pidennä meikin kestoa, vaan se saa meikin näyttämään iholla paremmalta. Olen testaillut useampia meikinkiinnityssuihkeita, jotka lupaavat ihmeellisesti pidentää meikin kestoa. Ainoat meikinkiinnityssuihkeet, jotka ovat toimineet meikin keston pidentämisessä ovat olleet Milanin Make It Last Setting Spray ja Skindinavian Makeup Setting Spray. Meikin kestoa pidentävissä meikinkiinnityssuihkeissa yksi pääaineista on alkoholi. Tästä syystä en käytä enää tällaisia meikinkiinnityssuihkeita. Alkoholeja käytetään meikinkiinnityssuihkeissa, sillä ne vähentävät öljyn tuotantoa kasvoilla, joka taas pidentää meikin kestoa. Huonojen alkoholien käyttäminen kasvoilla ei kuitenkaan ole hyväksi. Huonojen alkoholien pidentynyt käyttö iholla aiheuttaa ihon ulommaisen kerroksen tuhoutumisen. Tämä tarkoittaa, että ihon suojakerroin tuhoutuu ja se ei enää pysty sitouttamaan vettä, tehden kasvoista kuivat. Jos kiinnostaa lukea lisää miksi huonoja alkoholeja käytetään kosmetiikassa ja mitä ne tekevät iholle, käy kurkkaamassa alkoholin vaikutukset kosmetiikassa (englanniksi). Mario Badescun kasvosuihkeessa ei ole alkoholia ollenkaan ja se sisältää hyviä ainesosia, kuten Aloe Veraa ja ruusun uutetta, jotka tekevät hyvää kasvojen iholle.

Zoeva Cocoa Blend silmäluomiväripaletti

Tämän tumman silmämeikin tekoon käytin saksalaisen merkin Zoevan Cocoa Blend -silmäluomiväripalettia. Olen itse tykännyt Zoevan silmäluomiväripaleteista, sillä ne ovat hinta-laatusuhteeltaan hyviä, niissä on sopiva pigmentti ja ne on helppo häivyttää. Tämän silmämeikin tekoon käytin sävyjä Substitute For Love, Freshly Toasted, Beans Are White ja Infusion. Valkoisen NYXin Jumbo Eye Pencil -kynän päälle laitoin ensiksi sävyn Beans are White, jonka rajoja häivyttelin ensin Substitute For Love sävyllä, joka on todella hyvä sävy luomivakoon. Syvensin silmämeikin tummuutta lisäämällä Beans Are White sävyä. Kun sain tummuuden haluamalleni tasolle, lisäsin sen päälle sävyä Infusion, jossa on hiemankultaista kimalletta. Halusin tummentaa luomivakoa lisää, joten häivytin Infusion sävyä Freshly Toasted sävyllä. En tehnyt silmämeikkiin mitään rajausta, sillä silmämeikki oli jo tarpeeksi tumma. Lisäsin kuitenkin sisäluomelle mustat rajaukset Revolutionin mustalla silmänrajauskynällä. Sisäkulmaan lisäsin hieman glitteriä LA Splashin Wickedly Divine -glitterrajauskynällä.

Mahtavaa uutta vuotta 2020 ja ihania meikkaushetkiä kaikille!

Meikissä käytetyt tuotteet:

Kasvot:
The Ordinary Natural Moisturizing factors -päivävoide
Estée Lauder Double Wear -meikkivoide
Maybelline Instant Anti-Age Remover -peitevoide
RCMA No-Color -irtopuuteri
Rimmel Stay Matte -puuteri
Rimmel Natural Bronzer -mattainen aurinkopuuteri
Milani Baked Bronzer -hohteen antava aurinkopuuteri sävyssä Dolce
Revolution Blusher Reloaded -poskipuna sävyssä Rhubarb & Custard

Kulmat:
NYX Micro Brow Pencil -kulmakynä sävyssä Ash Brown
NYX Fill & Fluff -kulmakynä sävyssä Ash Brown
NYX Contron Freak -kulmageeli

Silmät:
Zoeva Cocoa Blend -silmäluomiväripaletti
MaxFactor False Lash Effect -ripsiväri
LA Splash Wickedly Divine Liquid Glitter Liner 
Revolution Black Gel Eyeliner Pencil

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s