Toimivatko meikinpohjustusvoiteet?

Vuosien saatossa olen kokeillut monia erilaisia meikinpohjustusvoiteita eri merkeiltä. Mukaan on mahtunut mattasoivaa, kosteuttavaa, huokosia pienentävää ja kasvoja tasoittavaa meikinpohjustusvoidetta. Itselläni on nykyään normaali/sekaiho sekä T-alueella laajat ihohuokoset. Olen yrittänyt löytää meikinpohjustusvoidetta, joka taianomaisesti tekisi ihostani täydellisen sekä pidentäisi mekin kestoa kasvoilla.

Ihohuokosia pienentäviä meikinpohjustusvoiteita olen kokeillut NYX:ltä, Catricelta sekä Maybellinelta. Nyx Professional Makeup Pore Filler, Maybelline Face Studio Prime Pore Minimizing Primer ja Catricen Goodbye Pores -meikinpohjustusvoiteet lupaavat häivyttää ihohuokosia. Mikään näistä pohjustustuotteista ei ole onnistunut lupauksessaan. Olen testannut laittaa kaikkia näitä ihohuokosia häivyttäviä tuotteita toiselle puolelle kasvoista ja toisen puolen kasvoista olen jättänyt ilman pohjustuotetta. Levitän ihohuokosia pienentävää voidetta sormilla joko taputtaen tai levittäen pyörivin liikkein. Päivittäisen meikkirutiinin (meikkivoiteen, peitevoiteen ja puuterin) jälkeen iho kuitenkin näyttää täysin samalta kasvojen kummallakin puolella. Meikipohjustusvoide, joka lupaa pienentää ihohuokosia ei ole tehnyt yhtään mitään.

The Ordinaryn High-Spreadibility Fluid Primer -meikinpohjustusvoide ei myöskään tehnyt näkyvää eroa. Meikkivoide levittäytyi kasvoille samalla tavalla kuin ilman meikinpohjustusvoidetta, eikä voide pidentänyt meikin kestoa kasvoilla. Ainoa meikinpohjustusvoide, joka on tehnyt meikkivoiteen levittämisestä helpompaa on ollut Max Factorin Smooth Miracle Primer. Tuote teki mitä lupasikin, tasoitti ihoa ja sai meikkivoiteen näyttämään paremmalta kasvoilla. Smooth Miracle -peitevoide tuntuu liukkaalta kasvoilla, ekä meikkivoide tarttunut siihen. Tästä syystä meikkivoide lähti ”liikkumaan” kasvoilla ja tuote vähensi meikkivoiteen kestoa kasvoilla huomattavasti.

Olen testannut myös meikinpohjustusvoiteita, jotka lupaavat tuoda hehkun kasvoille. Yksi näistä tuotteista on Catricen Light Correcting Serum -pohjustusvoide. Tuotteen levittämisen jälkeen kasvoilla on hento hehku, mutta se katoaa meikkivoiteen laittamisen jälkeen. Tästä syystä itse suosin hehkun antavia tuotteita, joita voi laittaa kasvoille meikkivoiteen levittämisen jälkeen. Toinen vaihtoehto on käyttää meikkivoiteita, jotka itse antavat hehkun kasvoille. Meikinpohjustusvoiteissa testaukseen on päässyt myös kosteuttavia tuotteita, esimerkiksi Elf Hydrating Face -meikinpohjustusvoide. Tuote ei ollut kummoinen enkä koskaan ostanut uutta kun vanha loppui. Tuotetta oli myös todella vähän suuressa pakkauksessa.

The Ordinary päivävoide

Tiivistettynä siis: meikinpohjustusvoiteet ovat huuhaata. Ne eivät pidennä meikin kestoa eivätkä yleensä tee meikkivoiteen levittämisestä helpompaa. Kaikista tärkein asia, jotta meikkivoide levittyisi kauniimmin kasvoille on omasta kasvojen ihosta huolehtiminen. Sen säännöllinen puhdistus, kuorinta ja kosteutus. Toinen tärkeä asia on hyvän päivävoiteen levittäminen kasvoille ennen meikkivoiteen laittamista. Paras päivävoide itselleni on ehdottomasti ollut The Ordinaryn Natural Moisturizing Factors + HA Surface Hydrating Formula. Tuote imeytyy nopeasti ja tekee kasvoista hieman tahmean, joten meikkivoide tarttuu ja pysyy paremmin kasvoilla. Yleensä myös päivävoiteet ovat edullisempia kuin meikinpohjustusvoiteet. Itse olen nyt lopettanut meikinpohjustuotteiden ostamisen ja käytän meikkivoiteen alla ainostaan vain hyvää päivävoidetta.

2 thoughts on “Toimivatko meikinpohjustusvoiteet?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s